מניעת הריון של חרום |
תאריך: 16/04/2007
בישראל מדי שנה מדווח על כ 20,000-40,000 הריונות לא רצויים, אשר מסתיימים בהפסקת הריון. מספר דומה הוא של הריונות לא רצויים אשר מסתיימים למרות זאת בלידה.
הפסקת הריון אם נעשית בידיים לא מיומנות כרוכה בסיכונים ובסיבוכים.
בישראל דווח ע”י משרד הבריאות בשנת 2001 שבקרב נערות בין הגילאים 19-15 שנים, מספר ההפלות החוקיות הוא כ-10 על כל 1000 נשים הפונות לועדות להפסקת הריון. על פי נתונים מארה”ב, כשליש מהנערות שהרו לא השתמשו כלל באמצעי מניעה.
בנוסף לשורה ארוכה של אמצעי מניעה הקיימים כיום, נוספו אמצעים למניעה של “היום למחרת” המכונים במספר שמות: אמצעי מניעה של חרום, אמצעי מניעה לאחר קיום יחסי מין בלתי מוגנים, EMERGENCY CONTRACEPTION, POSTCOITAL CONTRACEPTION.
אמצעי מניעה אלו מסייעים לנערות ונשים במקרים הבאים:
שיטות אמצעי מניעה של חרום הנפוצים כיום
שיטות אמצעי מניעה של חרום שאינן נפוצות
חינוך, חינוך, חינוך
במחקרים רבים הוכח שאמצעי המניעה היעיל ביותר הוא חינוך של ילדות, נערות ונשים. בניגוד לתפישה המוטעית שחינוך למניעת הריון יעלה את שכיחות יחסי המין, הוכח שוב ושוב שדווקא חינוך כזה מוריד לא רק את שכיחות ההריונות הלא רצויים אלא את שכיחות יחסי המין בכלל. המלצות שלי
|
כל הזכויות שמורות © לד”ר שרגא וקסלר ול-“שער” – מכון לבריאות האישה. אין להעתיק, לשכפל, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע או להפיץ את המידע באתר זה או קטעים ממנו בשום צורה ובשום אמצעי, אלקטרוני, אופטי או מכני (לרבות צילום והקלטה) ללא אישור של מפעיל האתר. |