ראשי

קונדילומה

קונדילומה

נגיפי הפפילומה פוגעים באברי המין, פי הטבעת, צינור השתן, התעלה האנלית, הפה הלוע, הגרון ולחמיות העינים. הסימנים – מכתמים ובליטות ועד סרטן. אינקובציה של 3 שבועות ועד שנים. אבחון נעשה באמצעות קולפוסקופיה ובדיקת PCR . למידע נוסף

פפילומה

פפילומה

לנגיף הפפילומה האנושי HPV יש למעלה מ 100 זנים. חלקם בעלי פוטנציאל ממאיר גבוה כמו זנים 16 ו 18. קיימים כיום 3 חיסונים כנגד הנגיף, בעלי הצלחה גבוהה ביותר נגד סרטן ונגד קונדילומה. למידע נוסף

הפרשות

הפרשה נרתיקית

זוהי הסיבה השכיחה ביותר לביקור נשים אצל הגניקולוג. הגורמים להפרשה הם לרוב חיידקים, פטריות וטפילים. אבחון נכון מאפשר זהוי המחולל וטיפול תרופתי מתאים. למידע נוסף

זיבה

זיבה

החיידקים פוגעים באברי המין, בצינור השתן, בתעלה האנלית, בגרון ועוד ועד זיהום מפושט של כל הגוף. לרוב יש הפרשה וצריבה באברי המין. אינקובציה של 5-14 ימים. אבחון נעשה באמצעות בדיקת PCR .  למידע נוסף

כלמידיה

כלמידיה

החיידקים פוגעים באברי המין, בצינור השתן, בתעלה האנלית, בכבד, בגרון, בעינים, במי השפיר בהריון ועוד. אינקובציה של שבוע ועד חודשים. אבחון החיידק נעשה באמצעות בדיקת PCR . למידע נוסף

shutterstock_170680364

מיקופלסמה/ אוראופלסמה

חיידקים העלולים לגרום לדלקת בשופכה, בצוואר הרחם ובאשכים. יכולים להיות הפרשה מאברי המין וצריבה במתן שתן. אינקובציה של שבוע עד שנים. אבחון נעשה באמצעות בדיקת PCR . למידע נוסף

אודות מכון שער לבריאות האישה והגבר

המכון מיועד לאבחון ולטיפול במחלות מין ובעיקר בקונדילומה.
המכון מצויד בכלים ובמכשירים המשוכללים ביותר לאבחון זיהומי נגיף הפפילומה [HPV] ולטיפול במחלות הנובעות מנגיף זה כולל בקונדילומה.
ברשותנו קולפוסקופ המסוגל להגדיל עד פי 100 ושני סוגי מכשירי לייזר: לייזר דו תחמוצת הפחמן העובד בהכוונה של הקולפוסקופ ולייזר רך המיועד לעידוד הרפוי ולהחלמה מהירה של איזור הסרת הנגע.
הטיפולים לא מלווים בכאב.
במכון אנחנו בודקים את כל מחלות המין בגברים ובנשים ואחרי אבחון מדויק מציעים טיפול.
מטרת הטיפולים היא החלמה מהירה מהמחלה.

שאלות ותשובות


  • אנונימי 1 נובמבר 2016
    אמי נפטרה מסרטן צוואר-הרחם. אצלי הפאפ לא בסדר.אני דואגת מלקבל סרטן צוואר-הרחם גם-כן.האם זה תורשתי?האם הפאפ הלא בסדר יכול לגרום לסרטן בצוואר-הרחם ובכלל לכמה נשים בישראל יש סרטן צוואר-רחם והאם כולן מתות?

    בתשובתי המעט ארוכה, אני מבקש להרגיע אותך.   בשנים האחרונות מתגלות בישראל רק כ-250 נשים כל שנה עם סרטן צוואר-רחם ובכל שנה נפטרות כ- 80 נשים ממחלה זאת.    מספר המקרים של סרטן צוואר-רחם בישראל הוא נמוך ביחס למספר בארצות אחרות בעולם, שם המספר (באופן יחסי כמובן) גדול פי 3 מאשר בארץ.   לעומת זאת, מספר מקרי המוות בישראל הוא דומה (באופן יחסי) למספר בארצות אירופה למשל.   הסיבה לשכיחות נמוכה של סרטן צוואר-הרחם בישראל היא כנראה אורח חיים שמרני יותר וכן אולי יתרון גנטי שיש לנו.   הבעיה בתחום זה היא שלעומת המצב בארצות אירופה למשל, גילוי סרטן צוואר-הרחם לא נעשה לרוב בבדיקות סקר שגרתיות אלא בשלב מתקדם של המחלה כאשר כבר מופיעים סימנים וסימפטומים.   היות שהגורם העיקרי, אם לא הבלעדי, לסרטן צוואר-הרחם הוא זיהום בנגיף ה- HPV, הרי שלצורך הקטנת שכיחות המחלה יש צורך בשלושה צעדים חשובים:  א. למקד ביצוע בדיקות פאפ באוכלוסיות מסויימות,  ב. להוסיף לבדיקות השגרה בדיקת PCR ל- HPV  .    . ג. מתן חיסון לנשים ולגברים המתאימים, קרי לאלו שלא נושאים את הנגיף.
  • אנונימי 1 נובמבר 2016
    אני בת 25 וקיבלתי חיסון גרדסיל לפני שנתיים. התחלתי ביחסי מין בגיל 20 ומזה שנה אני סובלת מקונדילומה באברי המין ומתוצאות פאפ לא טובות.אני לא מבינה מדוע הופיעו אצלי גידולי קונדילומה ופאפ לא תקין אחרי שכבר חוסנתי.האם החיסון לא יעיל?

    צר לי לאכזב אותך אבל יתכן שהחיסון שקיבלת, ניתן לך אחרי שכבר נדבקת בנגיפי ה- HPV.  לא מעט מחקרים הוכיחו שהחיסון יעיל אם הוא ניתן לפני שנחשפים לזיהום ב- HPV.   מחקר שהתפרסם ב- 2013 בעיתון הרפואי Journal Clinical Oncology בדק את יעילות החיסון שניתן לנשים אחרי שכבר נדבקו לנגיף ה- HPV.   במחקר נמצא שבנשים מעל גיל 18 שכבר נדבקו בנגיפי ה- HPV לפני מתן החיסון ואשר כבר היה להן פאפ עם מצב טרום-סרטני, הרי שאחרי מתן החיסון נמצאה אצלן שכיחות גבוהה יותר של מצבים טרום-סרטניים בצוואר הרחם.   החוקרים מסכמים שאם החיסון ניתן לאחר חשיפה ל- HPV או במצב של פאפ עם מצב טרום-סרטני אזי יעילותו נמוכה מאוד.
  • אנונימי 1 נובמבר 2016
    היו לי קונדילומות ועברתי צריכה בלייזר . האם איחור הווסת יכול להיות קשור לזה?

    לא סביר.
  • אנונימי 1 נובמבר 2016
    כבר שלוש שנים אני סוחב טיפול בקונדילומה. התחיל לי בפין ועבר לפי הטבעת ועכשיו יש לי בתוכו. איך נפתרים מה….הזה.

    הגישה היעילה מנסיוני היא:
    1. קולפוסקופיה מקפת לכל אברי המין, פי הטבעת, הפה והעינים
    2. טיפול בלייזר מונחה ע"י הקולפוסקופ, כולל בתעלה אנלית ו/ או בצינור השפכה באמצעות סיב אופטי
    3. בדיקת PCR ל HPV
    4. חיסון למעוניינים ולמתאימים
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    אני בת 29 נשואה ואם לשני ילדים בריאים. בשנים האחרונות אני נמצאת בטיפולי שינים וחניכיים לעיתים תכופות.בכל הביקורים שלי אצל רופא השיניים לא נלקחו תרביות כדי לבדוק איזה חיידקים אני נושאת בתוך הפה שלי ואני מודאגת שאולי יש שם חיידקים עקשניים שגורמים אצלי לדלקות חוזרות בחניכיים ובשיניים שלי.האם יש לך איזה רעיון? קראתי באיזה מקום שאולי נגיפי ה- HPV יכולים לגרום לכל הבעיות שלי בפה.

    חיפשתי ומצאתי מאמר משנת 2013 שפורסם בעיתון הרפואי Cancer Preview Research שיתכן ומתאים למקרה שלך.    במאמר זה נמצא קשר בין דלקות חוזרות בפה לבין המצאות בפה של נגיף ה- HPV. זאת ועוד, נמצא קשר בין דלקות חוזרות בפה לבין התפתחות ממאירות בחלל הפה והלוע וגם ידוע שהמצאות נגיפי ה-HPV בחלל הפה והלוע גורמת לעליה משמעותית של ממאירות בחלל הפה והלוע.   עוד מצאו החוקרים עליה בשנים האחרונות של המצאות נגיפי HPV  בחלל הפה והלוע ומסבירים עליה זו בעישון, בשתיית אלכוהול, שימוש במריחואנה, מין אורלי ומספר בני-זוג ליחסי מין אוראליים.    אני מקווה ששפכתי מעט אור על עניין הקשר בין מצב בריאותי ירוד בחלל הפה לבין הסיכון לזיהום אוראלי בנגיף ה-HPV .        לידיעתך, כאשר מגיעים אלי לקוחות עם זיהום באברי המין ב-HPV , אני לוקח בדיקות PCR ל- HPV, לא רק מאברי המין הפנימיים והחיצוניים, ולא רק מפי-הטבעת, אלא גם מהפה.
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    אני בת 32 רווקה אחרי 2 הפלות. אצלי התוצאה של PCR ל HPV מצוואר הרחם יצאה תקינה ואצל חברה שלי היא יצאה לא תקינה. האם זה אומר שלי יש פחות סיכויים לקבל סרטן צוואר הרחם?

    מחקרים מראים ששיעור מצב טרום-סרטני חמור (CIN3 ויותר) היה קטן יותר אצל נשים עם תוצאה תקינה (שלילית) של PCR-HPV  בשיעור של למעלה מ- 70%.    בנוסף, אצל נשים עם תוצאה לא תקינה (חיובית) ל HPV מזנים 16/18 שכיחות מצב טרום-סרטני (+CIN3), היתה נמוכה יותר בקרב נשים שליליות ל-HPV  ביחס לנשים חיוביות ל- HPV.    מקור: BMJ 16.10.2016, 12:25
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    שלום, אני בת 30 ועברתי לצערי 3 פעמים דלקת אברי האגן (PID). אני מנסה להרות 5 שנים ולא הצלחה. קיבלתי הרבה סוגי אנטיביוטיקה ואני דואגת וחוששת מהתקף PID נוסף.מה לא בסדר באבחון או בטיפול שלי?

    תשובתי היא מעט ארוכה ולא מתייחסת אליך באופן פרטי, שכן איני יודע מה היו תוצאות התרביות ובדיקות ה PCR שלך וגם איני יודע מהם סוגי האנטיביוטיקה שקיבלת, אבל בכל זאת אנסה להשיב בכלליות בהתבסס על מחקרים.    בעיתון הרפואי Sex Transm Infec. 2016;92(6):441-446 נמצא מאמר העוסק בדיוק בשאלה שלך. המחקר עוסק בחיידקים המעורבים בדלקת אברי האגן (PID) וכן בסוגי האנטיביוטיקה שיש לתת ובסוגים מהם יש להימנע.  במחקר החדשני מצאו את סוגי החיידקים המעורבים בדלקת אברי האגן (PID) ואלו הם לפי סדר שכיחותם:Sneathia sanguinegens, Sneathia amnionii, Atopobium vaginae, Bacterial vaginosis-associated bacteria1, Ureaplasma urealyticum and Ureaplasma parvum.חיידקים אלו, למעט חיידקי האוראופלסמה, קשים ביותר לאיתור וקשה לגדלם בתרבית, ולכן הטיפול המקובל של דוקסילין וצפוקסיטין אינו יעיל כנגדם ונדרשים סוגי אנטיביוטיקה אחרים.  ידוע גם שחיידקי הכלמידיה והזיבה מעורבים בגרימת דלקת אברי האגן (PID).  מתברר שניתן למצוא חיידקים אלו כבר בצוואר הרחם עוד לפני שהם עולים ומזהמים את אברי האגן (רירית הרחם והחצוצרות).
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    שלום. אני בת 26 רווקה עם בן זוג קבוע כבר 5 שנים. מה הטעם בחיסון נגד פפילומה אם כבר חליתי בקונדילומה. האם כדאי להתחסן בזמן שהמחלה פעילה או רק לאחר שנרפאתי.

    מחקרים רבים מוכיחים שהיעילות הגבוהה של החיסון, במניעת הדבקות בנגיפי HPV, מושגת כאשר אין בגוף האדם באותה עת נגיפים.   גם אם הייתה מחלת קונדילומה ועברת טיפול ונמצא שכבר אין לך את נגיפי ה- HPV (בבדיקת PCR) החיסון שניתן משיג רמת יעילות גבוהה ביותר בדומה למצב באלו שלא חלו מעולם ולא נושאים את נגיף ה- HPV.
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    שלום ותודה לך שאתה עונה כאן לכולנו. יש לי שאלה כללית, שלא נוגעת אלי, אלא נובעת מסקרנות כי אני רואה סביבי יותר ויותר חברות שיש להן את המחלות האלו. האם ישנה עלייה במחלות מין כמו כלמידיה, זיבה ועגבת?

    המספרים שברשותי הם ממחקרים שבוצעו בארה"ב.  נעשתה שם השוואה בין שכיחות מחלות אלו בשנת 2014 לבין שכיחותן בשנת 2015.  התברר שישנה עלייה בכלמידיה בשיעור של 6%, בזיבה עלייה בשכיחות של 13% ובעגבת עלייה בשכיחות של 19%.  החוקרים מהמרכז לביקורת ולמניעת מחלות בארה"ב (CDC) משערים שהעלייה בתפוצת מחלות אלו היא אף גדול יותר מהמספרים הנ"ל, כי מקרים רבים של מלות מין לא מדווחים ולא מטופלים.   עוד מעניין לדעת שהעלייה בכלמידיה ובזיבה נרשמה בעיקר בבנות 15-24 שנים והעליה בעגבת נרשמה בעיקר בקרב בגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים.
  • אנונימי 30 אוקטובר 2016
    שלום לך ד"ר וקסלר היקר. אני בת 31 וכבר 8 שנים אני לא נפתרת מהקונדילומה באבר המין ובפי הטבעת. אני עוברת כל כמה חודשים טפול בחנקן והגידולים לא עוזבים אותי. אני מודאגת משני דברים. האם אי-פעם אוכל להבריא מהקונדילומה וכן אם ישנה סכנה שהקונדילומה תהפוך לגידול סרטני. תודה.

    גידולי קונדילומה נגרמים מנגיפי HPV, בעיקר מהזנים 6 ו-11 שמוגדרים כזנים בעלי סיכון נמוך לפתח סרטן. (Low Risk). ידוע שממאירות נגרמת מזנים בעלי סיכון גבוה לפתח סרטן (High Risk) והשכיחים הם זנים 16, 18 ואחרים. מוכרים היום כ- 160 זנים שחלקם הם בעלי סיכון גבוה לפתח ממאירות. נושא הממאירות בקונדילומה נבדק במספר מחקרים ובאחד מהם  Expert Rev Dermatol. 2013;8(3):321-332 נמצא שגם הזנים בעלי הסיכון הנמוך (Low Risk) עלולים לגרום לקונדילומה להיהפך לסרטן.  מה שמעלה את הסיכון של קונדילומה להיהפך לגידול ממאיר זה זיהום HPV ממושך גם עם זנים נמוכי סיכון כמו 6 ו-11. הסיכון לסרטן הפין, למשל, גדל פי 6 בגברים עם גידולי קונדילומה לעומת גברים ללא קונדילומה.  מחקר שפורסם ב J. Infect.Dis.199(6), 805-814(2009) מצא שכשליש מגידולי קונדילומה בצוואר הרחם נמצאו זנים בסיכון גבוה (High Risk) וב- 10-20% התפתחו מצבים טרם-סרטניים וסרטניים.  לטיפול בלייזר ישנה עדיפות על פני טיפולים אחרים הן בתוצאות הריפוי והן ברמת הנזקים המזעריים הכרוכים בשימוש בו.   הטיפול בלייזר מוגבל לעומק של עד 1 מ"מ, והכווייה הנותרת מתרפאת במהירות. ללייזר גם יתרון בעידוד מערכת החיסון לסלק את הנגיפים.  זהו הטיפול הבטוח בזמן ההריון.   כאן ראוי לציין שרוב זיהומי ה- HPV עוברים מעצמם וללא טיפול בזכות מערכת החיסון של גופו.
  • אנונימי 25 אוקטובר 2016
    האם כלמידיה וקונדילומה זה אותו דבר?

    שתיהן מחלות מין אבל. הראשונה נגרמת ע"י חיידק וגורמת לדלקת בצואר הרחם או בצינור השופכה. השניה נגרמת ע"י נגיף. כדאי לקרוא על כל אחת מהן למשל כאן באתר.
  • אנונימי 25 אוקטובר 2016
    האם אפשר להמשיך ולקייים יחסי מין בזמן שאני עובר טיפולים לסלק גדולים של קונדילומה מאבן המין שלי?

    1. המקום רגיש ופצוע ולכן יש סכוי שיחסי המין יהיו מלווים בכאב.
    2. אם עדיין יש את הנגיפים אזי יש סכנה של הדבקה.
  • אנונימי 25 אוקטובר 2016
    שלום,אני חושש מאוד מהדבקה בעגבת.שמעתי שיש אצלכם בדיקת עגבת שהינה אמינה לאחר 14 יום ממגע חשוד.האם זה נכון? באיזה בדיקה סוג בדיקה מדובר והאם היא אמינה?כי קראתי באיזה פורום שאפשר לבצע בדיקה רק 3 חודשים לאחר המגע החשוד.תודה מראש,עודד

    14 יום זה נכון. ולגבי השאלה השניה תלוי מה בודקים.
  • אנונימי 20 אוקטובר 2016
    כבר הרבה שנים שאני סובלת מהפרשות מימיות מרובות בעלות ריח רע (בלשון המעטה), כל כמה זמן אני הולכת לרופא נשים של הקופה שפעם אחרי פעם לוקח דגימות ומשיב לי שאין שום ממצא חיידקי. יש לציין שאין שום תופעו לוואי אחרות מלבד הפרשות מימיות מרובות בעלות ריח בלתי נסבל. שמתי לב שכאשר אני מקפידה לקחת פרוביוטיקה התופעה פוחתת ולפעמים אף נעלמת. אני ביאוש וזה פוגע באיכות החיים שלי בצורה קיצונית כמו שאתה בטח מתאר לעצמך.נתקלת בתופעה כזו? תודה מראש על התשובה.

    האם עשו לך בדיקת PCR ל 7 מחלות מין, בדיקה הן מצואר הרחם והן מהשתן ומפה?
  • אנונימי 20 אוקטובר 2016
    שלום, האם ידוע לך על קשר בין כאבים ברגל ימין (גב תחתון, אגן, מפרק ירך, ברך) לבין גידול טרום סרטני בצוואר הרחם? לפני שנתיים עברתי קונזציה בצוואר הרחם ומאז אני במעקב והפאפ והביופסיה תקינים. אבל סובלת מאוד מכאבים באגן.

    קשר כזה ידוע לי מנסיוני. יש לודא שלא נותרה דלקת בצואר הרחם.
  • אנונימי 20 אוקטובר 2016
    אם היה לי וירוס פפילומה והבדיקה מראה שכבר אין לי אותו, האם זה משנה איזה וירוס זה היה? הכוונה איזה מספר הוא היה?

    לא משנה איזה מספר זן היה לך. העיקר שכבר אינינו. מברוק.
  • אנונימי 20 אוקטובר 2016
    עברתי כבר את כל סוגי הטיפולים ועדיין חוזרים לי הגדולים של הקונדילומה הארורה. מה אני עושה לא בסדר? עשיתי אפילו לייזר ולקח לי 4 חודשים להתרפא מהכויות שלו.

    איני יודע איך ומה עברת בדיוק. אוכל לשתף שהלייזר שאני עושה הוא בהכוונת קולפוסקופ. עומק ועצמת הקרן נשלטים בידי. הכוויות שנגרמות אצלי אחרי הלייזר נרפאות תוך ימים בודדים.
  • אנונימי 18 אוקטובר 2016
    1. גיליתי לאחרונה כי אני נשאית של הוירוס HPV. יכול להיות שהוא קיים אצלי כבר מעל חצי שנה. מה הסיכויים שיעלם מהגוף באחוזים ותוך כמה זמן?2. בבדיקת הקופוסקופיה שנערכה הממצאים היו תקינים אבל בגלל הוירוס הרופא לקח דגימה כדי לראות אולי הוירוס תקף יותר עמוק. האם העובדה שהממצאים תקינים מעודדת או שזה לא אומר כלום לגבי הביופסיה?

    האם יכול להיות שהוא קיים אצלי כבר מעל חצי שנה?= אפשרימה הסיכויים שיעלם מהגוף באחוזים? = לפי הספרות הוא יעלם ב 100%תוך כמה זמן?= לא ידועבבדיקת הקולפוסקופיה שנערכה הממצאים היו תקינים אבל בגלל הוירוס הרופא לקח דגימה כדי לראות אולי הוירוס תקף יותר עמוק. האם העובדה שהממצאים תקינים מעודדת או שזה לא אומר כלום לגבי הביופסיה?= אינו אומר דבר 
  • אנונימי 18 אוקטובר 2016
    שלום דוקטור אני ההיתי אצלך בקלניקה. ולקחת לי בדיקת HPV. הבדיקה יצאה שלילית. אבל יש לי גרד בפי הטבעת שלא מפסיק. יכול להיות שהדוקטר לא לקח משטח מפי הטבעת ורק מהנרתיק ואז התשובה לא תקינה?

    מומלץ לך לעבור קולפוסקופיה כולל בפי הטבעת. בדיקת ה HPV PCR נלקחה אצלך גם מאיזור פי הטבעת.
  • אנונימי 10 יולי 2016
    אניחנו שני בנים. לחבר שלי קונדילומה בפין. האם הפה יכול להדבק גם כן?

    כל "חוקי" מחלות המין חלות לא רק על אברי המין ה"רגילים" אלא גם על הפה.