ראשי

קונדילומה

קונדילומה

נגיפי הפפילומה פוגעים באברי המין, פי הטבעת, צינור השתן, התעלה האנלית, הפה הלוע, הגרון ולחמיות העינים. הסימנים – מכתמים ובליטות ועד סרטן. אינקובציה של 3 שבועות ועד שנים. אבחון נעשה באמצעות קולפוסקופיה ובדיקת PCR . למידע נוסף

פפילומה

פפילומה

לנגיף הפפילומה האנושי HPV יש למעלה מ 100 זנים. חלקם בעלי פוטנציאל ממאיר גבוה כמו זנים 16 ו 18. קיימים כיום 3 חיסונים כנגד הנגיף, בעלי הצלחה גבוהה ביותר נגד סרטן ונגד קונדילומה. למידע נוסף

הפרשות

הפרשה נרתיקית

זוהי הסיבה השכיחה ביותר לביקור נשים אצל הגניקולוג. הגורמים להפרשה הם לרוב חיידקים, פטריות וטפילים. אבחון נכון מאפשר זהוי המחולל וטיפול תרופתי מתאים. למידע נוסף

זיבה

זיבה

החיידקים פוגעים באברי המין, בצינור השתן, בתעלה האנלית, בגרון ועוד ועד זיהום מפושט של כל הגוף. לרוב יש הפרשה וצריבה באברי המין. אינקובציה של 5-14 ימים. אבחון נעשה באמצעות בדיקת PCR .  למידע נוסף

כלמידיה

כלמידיה

החיידקים פוגעים באברי המין, בצינור השתן, בתעלה האנלית, בכבד, בגרון, בעינים, במי השפיר בהריון ועוד. אינקובציה של שבוע ועד חודשים. אבחון החיידק נעשה באמצעות בדיקת PCR . למידע נוסף

shutterstock_170680364

מיקופלסמה/ אוראופלסמה

חיידקים העלולים לגרום לדלקת בשופכה, בצוואר הרחם ובאשכים. יכולים להיות הפרשה מאברי המין וצריבה במתן שתן. אינקובציה של שבוע עד שנים. אבחון נעשה באמצעות בדיקת PCR . למידע נוסף

אודות מכון שער לבריאות האישה והגבר

המכון מיועד לאבחון ולטיפול במחלות מין ובעיקר בקונדילומה.
המכון מצויד בכלים ובמכשירים המשוכללים ביותר לאבחון זיהומי נגיף הפפילומה [HPV] ולטיפול במחלות הנובעות מנגיף זה כולל בקונדילומה.
ברשותנו קולפוסקופ המסוגל להגדיל עד פי 100 ושני סוגי מכשירי לייזר: לייזר דו תחמוצת הפחמן העובד בהכוונה של הקולפוסקופ ולייזר רך המיועד לעידוד הרפוי ולהחלמה מהירה של איזור הסרת הנגע.
הטיפולים לא מלווים בכאב.
במכון אנחנו בודקים את כל מחלות המין בגברים ובנשים ואחרי אבחון מדויק מציעים טיפול.
מטרת הטיפולים היא החלמה מהירה מהמחלה.

שאלות ותשובות


  • אנונימי 5 פברואר 2017
    שלום ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת קולפוסקופיה ורציתי לדעת עם אפשר לנסות להיכנס להריון אחריי הבדיקה זו?

    כן.
  • אנונימי 5 פברואר 2017
    לפני 8 חודשים לחבר שלי גילו קונדילומה. לא ידענו והמשכנו לשכב. עכשיו מגרד לי. האם זה אומר שנדבקתי?

    זה לא אומר את זה וגם אין צורך לנחש. ניתן לדעת בודאות אם נדבקת לפי בדיקת PCR שבודקת DNA של נגיפי HPV.
  • אנונימי 17 ינואר 2017
    שמעתי שהטיפול בקונדילומה הוא הכי טוב בלייזר ובקולפוסקופ. מה זה המכשיר הזה ולמה הוא יותר טוב מטיפולים בסתם לייזר או בחנקן? תודה ריבי

    מנסיוני הטיפול היעיל ביותר נעשה באמצעות הלייזר-קולפוסקופ. הלייזר -קולפוסקופ הוא השילוב שמבטיח זיהוי של כל הגדולים, גם הקטנים ביותר וגם מבטיח שהכוויה הנוצרת ע"י הלייזר היא שטחית ביותר[0.8 מ"מ] מה שמבטיח החלמה מהירה. בעבודה עם לייזר לבדו ללא קולפוסקופ, או עם חנקן או מחט חשמלית- הכוויה הנגרמת היא עמוקה ולוקח לה הרבה זמן להחלים וגם לא רואים את כל הנגעים כי הרופא מסתכל רק בעינים שלו ללא ההגדלה שמספק הקולפוסקופ. הקולפוסקופ הוא מין מיקרוסקופ שמגדיל לפי הצורך בין פי 6 לבין פי 100. כמו כן, שעושים את הפעולה בלייזר-קולפוסקופ מובטח שהגדול כולו מוסר ולא רק באופן חלקי. לייזר מיוחד זה יכול לקבוע באופו דיגיטלי את משך זמן הפעולה ואת עומק החדירה. המכשיר יקר מאד ולא מצוי בידי רוב הרופאים ולרוב נמצא אצל הגניקולוגים העוסקים בתחום. עוד להוסיף שהלייזר מעודד את מערכת החיסון לסלק את הנגיפים במהירות שיא.
  • אנונימי 16 ינואר 2017
    אני סובלת מגרודים בפות כבר שנה ובת זוגי אתמול מצאו לה קונדילומה. האם זה אומר בהכרח שגם לי יש קונדילומה?

    לא בהכרח אבל ניתן לבדוק זאת בבדיקת PCR ל HPV/
  • אנונימי 16 ינואר 2017
    מצאו לי בפאפ דק מצב טרום סרטני קל LGSIL ו CIN1. האם זה מחייב קוניזציה כפי שאמרה לי רופאת הנשים?

    לא מחייב. יש לעשות עוד בדיקות לפני דיון משותף בגישה הטפולית הנכונה.
  • אנונימי 8 ינואר 2017
    שלום רב, כ -3 שבועות אני סובלת מגרד חזק בנרתיק, שפתיים קטנות וגדולות. היה גם בצקות וירד (לא בהריון). בבדיקה שערך גניקולוג אובחנה אלרגיה ללא פיטריה -ניתן טיפול משחת דמוקורבין ושתיתי על דעת עצמי 1 כדור פלוקנול. לאחר מס' ימים- ע"י גיניקולוג אחר אובחן טריכומונוס- ניתן טיפול של 4 כדורים פרוטוציד ומשחת טבעקוטן. מס' ימים לאחר מכן בגלל שהגרד לא הפסיק והתגבר חזרתי לגיניקולוג הראשון שבדק וראה שיש כבר פיטריה. ניתן טיפול 2 כדורי פלוקנול (1 מיידי ועוד 1 בעוד 3 ימים)+משחה דמקורבין. לאחר מס' ימים הוספתי 3 נרות אגיסטן + הכדור פלוקנול השני שהרופא נתן. ושוב ללא שינוי. חזרתי שוב לגניקולוג נתן משחת זווירקס + משחת דרמווט+ג'ל ונורוטון שלא ניתן להשיג. ללא שינוי. חזרתי אליו שוב , נתן אינטרנול 2 כדורים בבוקר+ 2 בערב, ושלוש נרות וגינליות קלוטרי 200 מ"ג. במשטח שמסרתי למעבדה ביום שני אלה התוצאות בנתיים: Chlamydia Trachomatis DNA NEGATIVE GO Urine (PCR) – שלילי Vaginal Microscopy העדר פלורה נורמלית Vaginal Yeast Culture אין צמיחת שמרים האם יש טיפול נוסף שלא נתנו לי? אשמח לכל עצה, אני ממש סובלת. ,תודה רבה

    במקרה כמו שלך תשובה אינטרנטית לא תועיל ויש צורך בפגישה, בשיחה ובבדיקה כולל באמצעות קולפוסקופ.
  • אנונימי 7 ינואר 2017
    ד"ר וקסלר היקר !!!!!! 28/12/2016תודה רבה מקרב לב רופא יקר על טיפולך המסור ויחסך החם בכל תקופת הטיפול.תודה על המעקב, ההתמדה, ורצונך הטוב לפתור את הבעייה לתמיד.זוכר איך היגעתי אליך….. ואיך הרגעת אותי שהכל יהיה בסדר…..ואכן כן היה.הגעתי עם בעיית קונדילומה אחרי 6 שנות טיפול אצל רופאים שרלטנים – (רופאי עור, פרוקטולוג,וגם גניקולוג) שלא פתרו את הבעיה וכל הטיפולים היו מלווים בכאב ודיכאון נפשי…. שזה לא הולך לעבור לי.הינך רופא חלום ויקר המציאות ד"ר וקסלר.תודה על הדאגה והכנות בהתעניינותך במשך הטיפול. תודה על מיגור ופתרון הבעיה.שתבוא עליך הברכה ותמשיך להיות רופא מיוחד ומסור.מאחל לך שייהנו ממך עוד מטופלים שבמהרה יהיו בריאים. תודה מקרב לב אבי

    תודה רבה
  • אנונימי 7 ינואר 2017
    קריעת קרום בתולין בלייזר

    אפשרי. הפעולה קצרה ונעשית בהרדמה מקומית בספריי. אין דימום או סיבוכים אחרים. משך הפעולה 3-10 דקות ואחריה חוזרים לפעילות הרגילה.
  • אנונימי 25 דצמבר 2016
    ד"ר וקסלר, תודה על טיפול יעיל שנמשך חודש אינטנסיבי. ריפאת אותי מקונדילומה שנסחבה אצלי 3 שנים בטיפולים של חנקן וקונדילוקס ומחט חשמלית. אתה קוסם. גילוי נאות. אני לא קרוב של הרופא.

    תודה
  • אנונימי 25 דצמבר 2016
    יש לי קונדילומה 3 שנים ועברתי טיפולי חנקן. האם לייזר עדיף? ומה?

    ללייזר בהכוונה של קולפוסקופ עדיפות על שאר הטיפולים בהיותו מדוייק, עד לעומק מדוייק של 0.8 ממ, ללא גרימת נזק מיותר. השימוש בקולפוסקופ מאפשר דיוק בטיפול בלייזר ומאפשר גם לגלות גדולים שאינם נראים בעין רגילה או בהגדלה של זכוכית מגדלת [X1.5-3]. הלייזר גם מעודד את מערכת החיסון להסיר גם את נגיפי HPV.
  • אנונימי 8 דצמבר 2016
    אני בת 54 ומצאו אצלי CIN2 וכן HGSIL. המליצו לי לעשות קוניזציה. האם זה נכון? האם יש עוד בדיקות שאני אמורה לעשות?

    אני מניח שהתוצאות הנל הן בביופסיה של צואר הרחם [ולא במשטח פאפ]. הצעדים הבאים: קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי טבעת פה ועינים, HPV PCR מכל האברים הנ"ל, גרידת תעלת צואר רחם [ECC] כל אלו הם לפני שעושים קוניזציה.
  • אנונימי 29 נובמבר 2016
    שלום דר שאלתי אותך שאלה ב17 לנובמבר ונתת לי תשובה. אז קודם כול תודה .ושאלה נוספת למה זה יכול להיות קשור ?. כי הרופא עור אמר שהוא לא יודע ושלח אותי לנירולג שנתן לי אלטרולט תודה עם תוכל לעזור לי

    אנא פרטי את השאלה שלך במלואה.
  • אנונימי 29 נובמבר 2016
    אני טרנסג'נדר שעברתי ניתוח ועשו לי נרתיק. חשבתי שאני מוגנת מקונדילומה אבל כשגדל לי גידול מוזר בפתח הנרתיק החדש, הלכתי לרופאת הנשים היא היתה מופתעת מאוד ואמרה לי שיש לי קונדילומה.הלכתי לעוד רופאת נשים והיא אמרה שהיא לא בטוחה ושלחה אותי למרפאת צוואר רחם. שם המומחה אמר לי שזה קונדילומה, והוא לא שמע מעולם על קונדילומה בנרתיק אצל נשים "חדשות" כמוני. האם שמעת על מקרה כזה? מה אני צריכה לעשות עכשיו?

    אם אכן זו קונדילומה, הרי זה בין המקרים הראשונים בעולם. כבר דווח בספרות הרפואית על מקרים בודדים כמו שלך.  בסקירה שפורסמה בירחון הרפואי Sex Transm Infect. 2016;92(7):499-501 דווח על 4 מקרים כאלו ובספרות הרפואית העולמית כבר דווח על 30 מחקרים (זה לא הרבה) בין השנים 1990-2015 שתיארו מצבים דומים.  הניתוח ליצירת נרתיק מבוצע בטרנסג'נדרים או בנשים עם חסר מולד או נרכש של נרתיק.  הנרתיק החדש מיוצר מעור של הפין (בטרנסג'נדרים) או מקטע מעי, או מהשתלה של עור.  נרתיקים חדשים אלו אינם מוגנים מהדבקות ב HPV ולכן אינם מוגנים מהתפתחות קונדילומה, או אפילו מהתפתחות מצבים טרום סרטניים או סרטניים כתוצאה מההדבקה בנגיף ה- HPV.  בנוסף נרתיקים חדשים אלו אינם מוגנים מהדבקות בשאר מחלות המועברות במגע מיני (STD).  בנוסף, בטרנג'נדרים עור הפין יכול לשאת את הנגיף קודם להשתלתו בתור נרתיק חדש, או במגע מיני או כתוצאה מהדבקה ב HPV שלא בדרך מינית (כמו במגע עם אביזרים מזוהמים ב HPV).  ארבעת הטרנסג'נדרים המתוארים במאמר סבלו כולם מנגעים שנגרמו ע"י ה-HPV והתאפיינו בכאב בחדירה מינית וביבלות בנרתיק החדש.  בסקירת כל הספרות, משנת 1972 כולל המחקר הנ"ל, נמצאו 16 מקרים בלבד של נגעים שנגרמו ע"י HPV מזנים בסיכון נמוך ובזנים בסיכון גבוה להתפתחות ממאירות במקרה אחד נמצאו מצבים ממאירים. במקרה אחד – טרום ממאיר וב- 13 נמצאה קונדילומה.  בסה"כ 15 המקרים היו מיעוט מתוך למעלה מ 1000 טרנסג'נדרים שעברו ניתוח להשתלת נרתיק חדש.  הטיפול היעיל ביותר להסרת גידולים אלו הוא אידוי בלייזר בהכוונה של קולפוסקופ, אחרי קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת, פיית השופכה, הפה והעיניים.  לאחר הסרת הגידולים, מומלץ לעשות בדיקת PCR ל- HPV לוודא שגם הנגיפים סולקו.
  • אנונימי 27 נובמבר 2016
    עשיתי בדיקת פאפ והרופא התקשר ואמר חיובי מה זה אומר

    אנא שלחי את התוצאה כי ממילים אלו לא ניתן להבין מה זה חיובי.
  • אנונימי 27 נובמבר 2016
    סתם שמעתי שבארצות הברית כבר לא מחסנים נגד HPV בחיסון סרבריקס, אלא רק בגרדסיל. מעניין למה?

    אכן חברת גלקסו סמיט קליין (GSK) הודיעה שתפסיק לשווק בארה"ב את החיסון הדו-ערכי – סרבריקס – כנגד HPV משום שהמכירות שלו צנחו באופן מסחרר, לטובת חיסון הגרדסיל.
  • אנונימי 27 נובמבר 2016
    בתי בת 14 ולהפתעתי אמרו לה שהחיסון שלה הוא רק של 2 זריקות ולא של 3 כמו שידעתי.האם זה פחות טוב?

    חיסון 2 זריקות לנערות ולנערים עד גיל 15 הוא טוב ויעיל כמו חיסון של 3 זריקות. זהו עדכון שהתקבל בשנה האחרונה מאת הועדה המייעצת לחיסונים (ACIP) שהיא גוף השייך למרכז למחלות ולמניעה בארה"ב (CDC). הסיבה לתוצאות המחקרים היא מערכת חיסון טובה יותר בצעירים לעומת זאת שבמבוגרים. לאור זאת המרחק בין זריקת החיסון הראשונה לשניה יכול לנוע בטווח של 6-12 חודשים במקום חודשיים כיום.    
  • אנונימי 17 נובמבר 2016
    שלום דר אני בן 44 לפני חודשיים היה לי דלקת בדרכי השתן שאחרי שבוע יתחיל לי כאבים נוראים בקצה הפין הייתי אצל אורלוג ועשה לי בדיקה רקטלית ואבחן דלקת בערמונית. עשו לי את כול בדיקות המין והכול תקין. סיטי אולטרסנד קיבלתי ציפרודקס לחודש ושסיימתי חזרתי לאורולג ואמר אין מה לעשות ונתן לי פרמיקסון לחצי שנה . הבעיה שלי שיש לי גירוי בקצה הפין של מרפה ממני ולפעמיים זה מלווה בכאב אני לא קיימת שום יחסים כי כואב לי שהוא בזקפה רק בקצה .לפי דעתך זה קשור לערמונית ? תודה

    לא קשור לערמונית.
  • אנונימי 15 נובמבר 2016
    האם כדאי לי להתחסן נגד קונדילומה. אמרו לי שיש חיסון גרדסיל.

    אסכם כאן עבורך סקירה שפורסמה באוגוסט 2016 בכתב העת הרפואי, ואני מניח שהיא תענה על שאלתך Clin Infect Dis. 2016 Aug 15;63(4):519-27. doi: 10.1093/cid/ciw354. Epub 2016 May 26.   החוקרים סקרו אלפי מאמרים רפואיים שעסקו בהשפעת החיסון גרדסיל על מחלות הנגרמות ע"י נגיפי ה HPV, בין השנים 2007-2016 המחלות שנגרמו ע"י HPV היו: קונדילומה [יבלת] בפי הטבעת ואברי המין, נגעים טרום סרטניים ונגעים סרטניים בצואר הרחם. המספרים הבאים מוכיחים את ההשפעה הטובה של החיסון בעיקר בקרב אלו שלא נשאו את נגיפי ה HPV.
    1. דווח על ירידה של עד 90% בשכיחות של זיהומי HPV מהזנים 6, 11, 16, 18
    2. ירידה דומה בשכיחות של יבלות באברי המין ובפי הטבעת
    3. ירידה ב 45% של שכיחות נגעים בצואר הרחם טרום ממאירים בדרגה נמוכה  LOW GRADE SIL
    4. ירידה ב 85% של שכיחות נגעים טרום ממאירים בדרגה גבוהה בצואר הרחם  HIGH GRADE SIL
    מה שנשאר לך לקרוא ולהחליט.
  • אנונימי 14 נובמבר 2016
    האם אתם מטפלים בקנדידה פרםסילוזיס?

    האם ניסית טיפול בספורנוקס?
  • אנונימי 13 נובמבר 2016
    דר שרגא וקסלר המכובד! רציתי להודות לך על טיפול מוצלח על הורדת כל גדולי הקונדילומה שהיו לי. 8 שנים היה לי אותם ואחרי כל טיפול הייתי נח בבית שבוע ומאבד עבודה. אצלך הטפול היה קל גם באופן גופני וגם נפשי. סיימתי טיפול אחרי 4 שנים- אחת ולתמיד ותוצאות ה די אן אי יצאו תקינות. תודה לך גם בשם אשתי.

    תודה