צור קשר

ד

צרו קשר עוד היום או מלאו את פרטיכם בטופס מצד ימין ונשוב אליכם בהקדם.

טלפון: 03-6956867
פקס: 03-6910881
דוא"ל: shraga@genicolog.net
כתובת: ברוריה 7ב' (יגאל אלון 157) , תל-אביב , 67443 ישראל

 


  • אנונימי 28 מאי 2019
    שלום, אני הומוסקסואל ועברתי ניתוח בהרדמה כלכלית לסלק את הקונדילומות. איך ניתן לבדוק האם הPCRּ ּּ+HPV תקין? בנוסף ובמקביל אני מקבח טיפול בגרדסיל – האם זה אמור להשפיע או שזה מיותר?

    איך ניתן לבדוק האם הPCRּ ּּ+HPV תקין? = הדבר נעשה בבדיקת DNA הנלקח באמצעות מטוש מכל אברי המין, הפה הלוע פי הטבעת וסביבותם.אני מקבל טיפול בגרדסיל – האם זה אמור להשפיע או שזה מיותר?= חיסון הגרדסיל הוא אינו טיפול. הוא חיסון והוא הכי יעיל אחרי תוצאה תקינה של HPV PCR
  • אנונימי 28 מאי 2019
    שלום,האם החיסון נגד וירוס הפפילומה יעיל במקרים בהם סרטן צוואר הרחם נגרם לא כתוצאה מהוירוס?תודה רבה.

    החיסון הוא כנגד מחלות הנגרמות ע"י נגיף ה HPV. סרטן צואר הרחם נגרם ע"י נגיפים אלו.
  • אנונימי 26 מאי 2019
    האם הרופא עובד כיועץ לקופות חולים

    לא
  • אנונימי 26 מאי 2019
    היי, עשיתי חיסון פפילומה כשהייתי בשבוע השלישי להריון, האם יש סכנה לעובר? מדובר במנה שניה של גרדסיל

    לא ידוע.
  • אנונימי 26 מאי 2019
    לד"ר וקסלר שלום רב,לא מצאתי תשובות באינטרנט עבור שאלות אלו:1) בהכנסת אצבעות לפה של אדם, האם סביר שנדבקו האצבעות או הפה, בפפילומה מזן מסוכן?2) בהעברת יד מאיבר נגוע לאיבר בריא, האם סבירה הדבקה בפפילומה מזן מסוכן?3) בהחדרת אצבע אל פי הטבעת, האם סביר שנדבקה האצבע בפפילומה מזן מסוכן?4) בחיכוך פין בפי הטבעת, דרך מכנס בד (אמנם עבה, אך לא ג'ינס), האם סביר שהפין נדבק בפפילומה מזן מסוכן? 5) בנשיכת הישבן במרחק לפחות 5 ס"מ מפי הטבעת, האם סבירה הידבקות בפפילומה מזן מסוכן?6) האם מגבת שהושלכה אל סל הכביסה, סביר שתדבק את תכולתו בפפילומה מזן מסוכן?7) האם מגבת שכובסה יחד עם בגדים אחרים בטמפרטורת 30 מעלות, סביר שעדיין תדבק בעצמה ותדבק את שאר הבגדים שכובסו עימה ואת מכונת הכביסה, בפפילומה מזן מסוכן? 8) כמה זמן להמתין לתסמיני פפילומה, בפרט קונדילומה, בטרם אכריז כי כבר אינני מסוכן? 9) לאחר גיל 40, כיצד ניתן להוציא הפניה לבדיקת hpv ללא תסמינים, אך בידיעה כי הייתי עם מי שבקבוצת סיכון?

    1) בהכנסת אצבעות לפה של אדם, מאיבר נגוע לאיבר בריא, בהחדרת אצבע אל פי הטבעת האם סביר שנדבקו האצבעות או הפה, בפפילומה מזן מסוכן?= לא ידוע. 4) בחיכוך פין בפי הטבעת, דרך מכנס בד (אמנם עבה, אך לא ג'ינס), בנשיכת הישבן במרחק לפחות 5 ס"מ מפי הטבעת, האם מגבת שהושלכה אל סל הכביסה, סביר שתדבק את תכולתו בפפילומה מזן מסוכן?= לא ידוע 7) האם מגבת שכובסה יחד עם בגדים אחרים בטמפרטורת 30 מעלות, סביר שעדיין תדבק בעצמה ותדבק את שאר הבגדים שכובסו עימה ואת מכונת הכביסה, בפפילומה מזן מסוכן? = לא ידוע 8) כמה זמן להמתין לתסמיני פפילומה, בפרט קונדילומה, בטרם אכריז כי כבר אינני מסוכן? = אחרי תוצאה תקינה של HPV PCR 9) לאחר גיל 40, כיצד ניתן להוציא הפניה לבדיקת hpv ללא תסמינים, אך בידיעה כי הייתי עם מי שבקבוצת סיכון?= איני מבין את השאלה
  • אנונימי 16 מאי 2019
    שלום רב, אני בת 31 ,ללא ילדים עדיין ולצערי לא חוסנתי נגד נגיף הפפילומה . בחודש מרץ האחרון אובחן אצלי בבדיקת פאפ דק שגרתית וירוס הפפילומה מזן 16 וAscus, ותוך מספר ימים עברתי קולפוסקופיה במהלכה נלקחה לי ביופסיה -תוצאות הביופסיה שהיו: CIN3, כשתוך כמה ימים הוא קבע לי ניתוח קוניזציה באסותא בהרדמה מלאה . היום אני כבר כחודש לאחר הניתוח . השאלות שלי הן:1. הבנתי שזן הפפילומה מס' 16 הוא אחד מבין 2 הזנים המסוכנים הגורמים לסרטן צוואר הרחם, אך מלבד זאת לפי מה שקראתי גם עלול לגרום לסרטן הלוע, פי הטבעת, הפין והאשכים. האם זה נכון ? האם אני צריכה לבדוק את הימצאותו באיברים אחרים בגוף שלי בשאר אברי המין, פי הטבעת והפה? ואם כן , כיצד ואצל איזה מומחים ואיך אני יכולה לקבל הפניה אליהם ולבדיקות הדרושות?האם זה אפשרי דרך הקופה או רק באופן פרטי?. 2. כיצד הנגיף עלול להשפיע על הבן זוג שלי? האם עליו להבדק לנוכחות שלו ובאילו איברים ואצל אילו מומחים .3. אם יש את הוירוס לשנינו, מה זה אומר על קיום יחסי מין בינינו ? האם אנחנו יכולים להמשיך להדביק אחד את השניה? האם יש טיפול לכך לאחד מאיתנו או לשנינו? נאמר לי שלא… האם כדאי לעשות תקופת הפסקה ביחסי מין? או שכל זה קורה רק במקרה של קונדילומה שאין לי.4. המומחה שביצעה לי קוניזציה המליץ לי לעשות חיסון נגד וירוס הפפילומה למרות שהתגלה אצלי כבר זן אחד, עם הסבר שאיני מחוסנת לעוד שלל זנים שקיימים ונתן לי מרשם לגרדסיל ב3 מנות. האם אכן כדאי לי להתחסן במצב הנוכחי?5. האם במצב הנוכחי ואחרי כל הפרוצדורות והבדיקות שעברתי אני אכן יכולה לחזור לשיגרה רגילה ללא חשש מבעיות בפוריות וסיכון בהריונות? אני מתכננת להכנס להריון בשנים הקרובות ומאוד חרדה מבעיות וסיכונים בעקבות המצב הנוכחי.6. מדוע מבוצעת לקיחת ביופסיה גם בזמן הקוניזציה? האם יש סיבה לחשש ויכולות לצאת תוצאות יותר גרועות מה CIN3 או תוצאות שידרשו המשך טיפולים וניתוחים? 7. לצערי אני מעשנת , וב5 שנים מחיי השתמשתי בגלולות שונות כאמצעי מניעה ולאחר מכן בנובורינג כ6 שנים עד היום . השאלה שלי היא- הבנתי ש2 מגורמי הסיכון להתפתחות צוואר הרחם הם עישון וגלולות, האם במצב שלי שכבר אני נמצאת בסיכון כדאי דחוף להפסיק לעשן וזה אכן מסכן אותי פי כמה וכמה , והאם הנובורינג גם נמצא בקבוצת גורמי הסיכון כמו גלולות וכדאי להפסיק את השימוש בו? תודה רבה רבה מראש

    1. הבנתי שזן הפפילומה מס' 16 הוא אחד מבין 2 הזנים המסוכנים הגורמים לסרטן צוואר הרחם= לא נכוןגם עלול לגרום לסרטן הלוע, פי הטבעת, הפין והאשכים. האם זה נכון ? = נכוןהאם אני צריכה לבדוק את הימצאותו באיברים אחרים בגוף שלי בשאר אברי המין, פי הטבעת והפה? = כןכיצד ואצל איזה מומחים ואיך אני יכולה לקבל הפניה אליהם ולבדיקות הדרושות?= בין תוכלי אצלנו2. כיצד הנגיף עלול להשפיע על הבן זוג שלי? האם עליו להבדק לנוכחות שלו ובאילו איברים?= כן בכל אברי המין וסביבםיכול לגרום לסרטן הפין והאשכים? = אפשרי3. אם יש את הוירוס לשנינו, מה זה אומר על קיום יחסי מין בינינו ? האם אנחנו יכולים להמשיך להדביק אחד את השניה? = כןהאם יש טיפול לכך לאחד מאיתנו או לשנינו? = טיפול אם יש נגעיםהאם אכן כדאי לי להתחסן במצב הנוכחי? = החיסון הכי יעיל כשאין בכלל נגיפים.5. האם במצב הנוכחי ואחרי כל הפרוצדורות והבדיקות שעברתי אני אכן יכולה לחזור לשיגרה רגילה ללא חשש מבעיות בפוריות וסיכון בהריונות? = על כך יש לנהל שיחה6. מדוע מבוצעת לקיחת ביופסיה גם בזמן הקוניזציה? האם יש סיבה לחשש ויכולות לצאת תוצאות יותר גרועות מה CIN3 או תוצאות שידרשו המשך טיפולים וניתוחים?= כן7. כדאי דחוף להפסיק לעשן? = כןהאם הנובורינג גם נמצא בקבוצת גורמי הסיכון כמו גלולות?= כןבברכה ד"ר שרגא וקסלר03-6956867 
  • אנונימי 5 מאי 2019
    היום עברתי לייזר והורידו לי 4 יבלות בפין . האם אפשר להיכנס לים כרגיל ? או שצריך להמתין זמן מה ?

    אין צורך להמתין.
  • אנונימי 5 מאי 2019
    אם יצא לי 16= חיובי 18= חיובי ואחרי זה רשום other hige risk typs=positivורשום (low gard soquamous intraepithelial lesion (LSILמה כל זה אומר?

    מדובר במצב טרום סרטני קל ונוכחות של הנגיפים הנ"ל. הצעד הבא הוא קולפוסקופיה כאשר ברוב המקרים גם נוטלים ביופסיה מצואר הרחם.
  • אנונימי 5 מאי 2019
    בדיקת פאפ תקינה. בגורה קלינית של רופא גניקולוג תקינה. ביצעתי בדיקת dna לפפילומה ו ויצא חיובי אך לא ל2 זנים אלימים ביותר. הרופא המליץ לחזור על הבדיקה בעוד 6 חוד. אני מאד לחוצה , מהם הצעדים שעליי לעשות מיידית ?

    הצעד הבא הוא קולפוסקופיה לכל אברי המין פי הטבעת הפה האף והעינים.
  • אנונימי 23 אפריל 2019
    האם נוכחות וירוס פפילומה מביאה לצריבה בנרתיק והפרשות ?

    לא.
  • אנונימי 23 אפריל 2019
    הבנתי שיכול לצמוח קונדילומות בתוך התחת עמוק. עד איזה עומק ? האם גם יכול להיות גם במעיים ?אם כן, מה עושים בנידון ?

    עד עומק 10 ס"מ ולא מגיע למעיים ואני מטפל בלייזר באמצעות סיב אופטי בהרדמה מקומית בספריי.
  • אנונימי 14 אפריל 2019
    פעם רביעית שחוזרים לי הגידולים של הקונדילומה למרות םרימוד וחנקן ומחט. האם יש סוף לזה?

    מנסיון שלי של למעלה מ 40 שנה הגישה הטובה ביותר היא טיפול הסרה  בלייזר תחת הכוונה בקולפוסקופ ואחרי צביעה.
  • אנונימי 14 אפריל 2019
    8 שנים קונדילומה. אני כבר מעבר ליאוש. מה עושים?

    מנסיוני של למעלה מ 40 שנה הגישה היעילה ביותר היא הסרה בלייזר בהכוונה של קולפוסקופ ואחרי צביעה. אשמח לעזור.
  • אנונימי 14 אפריל 2019
    יש לי 3-4 גדולים קונדילומה האם כדאי להרויד אותם?

    אני משאיר את זה לשיקולך
  • אנונימי 11 אפריל 2019
    האם ניתן לעשות אצלך קוניזציה שלא בהרדמה כללית

    כן. אני מרדים את האיזור באמצעות ספריי מאלחש.
  • אנונימי 7 אפריל 2019
    האם אתה עושה בדיקת גרידה של הבפנים של תעלת הצואר של הרחם. מצאו לי ASCUUS ואמרו לי שאני צריכה לעבור את זה. תודה

    כן אני עושה גרידת תעלת צואר ENDOCERVICAL CURETTAGEECC
  • אנונימי 4 אפריל 2019
    קבלתי תשובת פאפ עם ASC-US. מה אני צריכה לעשות והאם אני צריכה לדאוג וגם יש לי זנים אחרים בסיכון גבוה של HPV

    להתייחס - כן, לדאוג - אין צורך. הצעדים הבאים קולפוסקופיה, ביופסיה ובדיקת HPV PCR. בהצלחה
  • אנונימי 2 אפריל 2019
    צמחו לי גדולים בתחת למרות שאני לא הומו. איך זה יכול להיות. היו לי בהתחלה רק גדולים על הזין.

    גם אצל סטרייטים גדלים קונדילומות בפי הטבעת. הסכוי שיגדלו שם אצל סטרייט שיש לו קונדילומה במקומות אחרים הוא 25%.
  • אנונימי 31 מרץ 2019
    האם בקופת חולים עושים את הבדיקה לכל הנגיפים של HPV

    יש קופות חולים שכן ויש כאלו שלא.
  • אנונימי 31 מרץ 2019
    נתגלה לאבא שלי קונדילומה. האם יש לי סכנה? אני הבן שלו ואני בן 23

    יש סכון של הדבקות מתחתונים, מגבות ושימוש באותם שרותים.